I landet där är ingen längre dör

Hissvakten utspelar sig i ett nutida Sverige där människor sedan ett par dagar slutat avlida. Det är en knapp vecka till höstens riksdagsval och kandiderar gör bland andra Livsdemokraterna, med sittande stadsministern Moa Sahlén i spetsen. Livsdemokraterna har arbetat hårt för att alla människor i Sverige ska få leva i minst 100 år och tar åt sig äran för dödens försvinnande.

När vi kommer in i berättelsen börjar den allsmäktige Gudrun börjar bli rejält stressad. Hon kan för sitt liv inte förstå var hennes pålitlige och trofaste Hissvakt tagit vägen. Hissvaktens roll är att föra människor från livet in till döden men aldrig tidigare har hen bara försvunnit! Med hjälp av sina assistenter har Gudrun börjat söka efter någon att ersätta Liam med, men det finns inte många att välja bland. Den enda egentliga kandidaten visar sig snart vara en känslomässigt avtrubbad kvinna på 25-år vid namn Karen.

Berättelsens karaktärer

Karen...

är seriens rotlösa huvudperson som med en orädd och arrogant attityd ofta hamnar i besvärliga situationer. När vi kommer in i berättelsen har Karens försupna far hittats död i sin lägenhet. När Karen nås av dödsbeskedet vill hon först inte kännas vid den avgrundsdjupa sorg som gör sig påmind och förträngda minnen  som pockar på. Inknuffad i Gudruns Hiss tvingas hon på olika våningsplan se livet genom andras ögon och snart även möta sin egen sårbarhet.

Under pilotfilmningen våren 22 spelades Karen av Sharzad Rahmani. 

Liam...

har det inte helt lätt. I över sextio år har han fört människor från livet in till döden med en osviklig respekt, stolthet och vördnad. Men nu vill Gudrun att han ska pensioneras! Liam vet exakt vad det innebär; att han själv måste lämna jordelivet. Men han tänker inte ge upp så lätt. Särskilt inte när han nu på ålderns höst upptäckt kvinnan i sig själv, som han försökt dölja hela livet. 

Under pilotfilmningen våren 22 spelades Liam av Per Ragnar. 

Charlie...

är den första person som Karen får i uppdrag av Gudrun att 'hämta hem'. Hen är en egofixerad influencer på 17 år som i sitt alter ego ”MrPrincess” är välkänd i Sverige med sina rosa skor och färgstarka peruker. Charlie har levt på sjukhus under största delen av sitt liv som återkommande cancerpatient.  

Under pilotfilmningen våren 22 spelades Charlie av Joshua Hayman Melkersson.